Nyheter

Solid fagkveld om to megaprosjekter i Rogaland: Ryfast og Gina Krog

Hvis vi skal utvikle oss videre som gode prosjektledere, er det kritisk at vi kontinuerlig utveksler erfaringer med likesinnede på tvers av bransjer. Derfor er PMI Stavanger Branch den perfekte møteplassen for deg som ønsker faglig påfyll og mulighet for å utvide nettverket ditt. Onsdag 30. november holdt PMI Stavanger Branch årets siste prosjektledersamling. Temaet var erfaringsdeling fra to betydelige prosjekter i regionen, nemlig Ryfast og Gina Krog.

Formålet med Ryfast er å lage fastlandssamband mellom Ryfylke og Nord-Jæren. I tillegg til ny vei, omfatter prosjektet bygging av tre tunneler. To av disse vil gå under sjøen, og en av dem, nemlig Ryfylketunnelen, vil bli verdens lengste undersjøiske tunnel med sine 14,3 kilometer. Du kan lese mer om prosjektet på Statens Vegvesen sine websider. Det er få prosjekter i regionen som får så mye medieoppmerksomhet som Ryfast. Prosjektet påvirker alle rogalendinger i større eller mindre grad. Prosjektleder Gunnar Eiterjord fortalte litt om prosjektets bakgrunn før han gikk over til  å stille noen spørsmål om hva som må til for å skape en kultur der medarbeiderne er motiverte og ønsker å spille hverandre gode. Disse spørsmålene skulle vi få svar på mot slutten av presentasjonen. I mellomtiden fikk vi høre om alt fra entrepriseinndeling, små historier fra hverdagen i prosjektet, suksessen med å bruke sosiale medier som kommunikasjonsplattform samt øvrige utfordringer og positive resultater. Vi fikk også gleden av å se noen gode videoer hvor droner filmet inne i de massive tunnelene som var under full bygging. Så hva var svaret på hvordan man bygger en god prosjektkultur? Viktige elementer som kan trekkes fram, er å dyrke den enkeltes sterke sider, ærlighet, samhandling, åpenhet, proaktivitet og humor. Les mer i presentasjonspakken til Gunnar.

Gina Krog – en kvinnerettighetsforkjemper foreviget i Nordsjøen
Det ble allerede i 1974 påvist gassfunn i Gina Krog-feltet. I 2008 ble det i tillegg påvist olje, og i 2013 ble plan for utbygging og drift (PUD) godkjent. Les mer om prosjektet på Statoil sine websider. Prosjektleder Frode Haldorsen dro oss gjennom en fascinerende historie om en kompleks byggeprosess hvor flere ulike leverandører og underleverandører må løse problemstillinger sammen i en global sammenheng. "Topsiden" til Gina Krog ble satt sammen på verdens ledende verft i Okpo Dong, Sør-Korea. Frode fortalte oss hvor viktig det var å ta vare på og respektere de kulturelle forskjelllene samt normene og reglene for å sikre et vellykket prosjekt. Han var enig i det Gunnar hadde sagt tidligere om å være tett på der det faktiske arbeidet skjedde.  I tillegg måtte toppledelsen i Statoil besøke verftet for å etablere et godt tillitsforhold for å sikre at prosjektet ble prioritert i henhold til tid og kost, men uten å gå på bekostning av HMS og kvalitet. Vi fikk se mange gode bilder og videoer som virkelig gjør et inntrykk med tanke på hvor stor skala det faktisk er snakk om når man bygger en plattform. Til slutt forklarte Frode om oppbygning av Statoils "project management roadmap". Statoil har også utvidet det kjente "triple constraints"-begrepet til å inneholde samarbeid og HMS. Les mer i presentasjonspakken til Frode. Det var utelukkende positive tilbakemeldinger fra de 17 deltakerne. Denne samlingen hadde gitt mange faglig påfyll til nytte i ettertid. PMI Stavanger Branch ønsker å takke foredragsholderne som tok seg tid i en travel hverdag til å holde foredrag for vårt lokale PMI-nettverk.

Nå tar vi pause fram til 2017 hvor vi ser fram til flere spennende foredrag og andre fagarrangementer.

God jul og godt nyttår til alle våre medlemmer og venner i PMI Stavanger Branch og PMI Norway Chapter.

 

TILBAKE TIL LISTE

0 Comments

    Leave a Comment