Nyheter

Hvorfor bli en PMP-stjerne?

Av Christine T. Murstad, PMP

Har du noen gang lurt på hvordan du skal kunne motivere deg selv til å ta PMP-sertifiseringen og bli en frontfigur på dette feltet?

Eller hvordan du skal klare å sette av så mye tid og ofre så mye for å lykkes?

PMP-sertifiseringen er en av verdens mest anerkjente prosjektledersertifiseringer.

På verdensbasis er det om lag 745 000 PMP-sertifiserte mens det i Norge er om lag 1 100.

Ved å søke om å ta en PMP-sertifisering, dokumenterer du samtidig at du har minimum 7 500 timer prosjektledererfaring og 35 timer prosjektlederstudie (dersom du innehar en generell studiekompetanse fra videregående skole) eller minimum 4 500 timer prosjektledererfaring og 35 timer prosjektlederstudie (dersom du innehar en Bachelorgrad eller 3-årig høyskoleutdanning).

Som PMP-sertifisert vil du jobbe i henhold til PMI sine standarder, teknikker og beste praksis. Du vil lett kunne vise at du er trigget av prosjektledelse og at du har en personlig motivasjon til å utvikle deg og skaffe deg ny kunnskap innen profesjonen. I tillegg vil du klatre et steg videre i din personlige karriere som prosjektleder.  

En PMP-sertifisering viser at du har en profesjonell holdning til prosjektfaget og kan formalisere dine teoretiske evner. Sertifiseringen vil gjøre deg mer verdifull for selskapet du jobber for. Du stiller også sterkere som kandidat for prosjektlederstillinger.

En PMP-sertifisering viser at du kan forstå det globale prosjektlederspråket og at du er i stand til å koble deg til et nettverk av fagfolk, organisasjoner og eksperter på verdensbasis gjennom PMI.

PMI sin årlige spørreundersøkelse viser at de med en PMP-sertifisering i snitt tjener 20% mer enn de uten en PMP-sertifisering.

Studier viser at i selskaper der mer enn 1/3 av prosjektlederne er PMP-sertifiserte, vil flere av prosjektene bli ferdigstilt i tide, i henhold til budsjett samt opprinnelige mål. (Pulse of the Profession® study, PMI, 2015.)

En PMP-sertifisering baserer seg ikke på en bestemt metodologi, men den er fleksibel og tilpasningsdyktig til forskjellige industrier, markedssegment og geografiske lokasjoner. PMI jobber kontinuerlig med bedrifter og akademia på verdensbasis for å tilpasse sertifiseringen slik at den hele tiden er relevant i henhold til endrede forretningsbehov i markedet.

Så hva venter du på?

 

Kilder:

http://www.itworld.com/article/2741358/careers/top-10-reasons-to-get-a-pmp-certification--even-if-you-re-a-seasoned-pro.html

http://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp

https://www.invensislearning.com/blog/top-10-project-management-certifications-in-demand/

http://www.360pmo.com/pmi-credential-holders-worldwide/

http://www.holteacademy.no/kurs/sertifiseringer/project-management-professional-pmp/

http://www.holteacademy.no/kurs/sertifiseringer/prince2/prince2-foundation/

TILBAKE TIL LISTE

0 Comments