Bergen Nettverk - Design Thinking, Sparebanken Vest

September 06, 2017
6:00 PM - 8:00 PM

Knowit Consulting Bergen
Nøstegaten 58
Bergen,

Agenda

  • kl 1745-1815: Matservering og kort informasjon fra ledelsen i nettverket
  • kl 1815-1900: Foredrag - Design Thinking, Sparebanken Vest - del 1
  • kl 1900-1915: Pause
  • kl 1915-2000: Foredrag - Design Thinking, Sparebanken Vest - del 2

 

Om foredraget - Design Thinking, Sparebanken Vest

Design thinking er en praktisk, brukerorientert og prototypedrevet innovasjonsmetodikk som tar for seg utfordringer i en organisasjon på nye og kreative måter. Design Thinking er et redskap til å forstå kunders reelle behov, og kan brukes i utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser, forretningsmodeller eller nye prosesser. Metodikken er tverrfaglig av natur, og kobler sammen design, teknologi og forretning i et effektivt og virkningsfullt problemløsningsverktøy.

Norges Handelshøyskole, Kunst- og designhøgskolen (nå UiB) og Høgskolen på Vestlandet, har sammen med DesignArena og Design Region Bergen stått for Norges første tverrfaglige Design Thinking-utdannelse. I over syv måneder jobbet seks Design Thinking studenter med caset til Sparebanken Vest: ”Hvordan kan vi bli mest mulig hjelpsom og relevant for våre kunders daglige økonomiske behov?” Så enkelt, og så krevende var caset som Sparebanken Vest bød på i studiet. I dette foredraget får du nærmere kjennskap til Design Thinking metodikken, verktøy og fasene eksemplifisert gjennom caset til SPV.

 

Om foredragsholderen

Hanne Opedal er designtenker og ux-designer hos Sparebanken Vest, med et genuint engasjement og overordnet ansvar for gode brukeropplevelser i nye digitale løsninger.

Hun har en allsidig kompetanse innen digital kommunikasjon, og har jobbet med strategiske og kreative prosesser, web- og interaksjonsdesign gjennom et bredt spekter av ulike web og utviklingsprosjekter. Hun har en Mastergrad i visuell kommunikasjon for nye medier i tillegg til pedagogikk, prosjektledelse og Design Thinking: strategisk design for innovasjon.

Praktisk informasjon

Møtet er gratis og åpen for alle interesserte. Foredraget holdes på norsk. Det blir servert enkel mat i forkant av arrangementet og det blir en kaffepause med hyggelig prat og mingling midtveis i arrangementet.

Møtested: Knowit Consulting, Nøstegaten 58, Bergen

For PMI medlemmer: Fagområde(r) og fordeling av antall PDUer innen PMIs Talent Triangle:

  • Strategic & Business Management: 1 PDU
  • Technical: 1 PDU
 

PDUene registreres av den enkelte deltaker. Veiledning i hvordan dette gjøres, finner du under Tips & Info under Medlemsområde.

Dette arrangementet er sponset av Knowit Consulting.