Oslo - Horizon 2020 - Hvordan kan bedrifter delta i prosjektene og få innvilget forskningsmidler?

January 25, 2017
5:00 PM - 7:00 PM

Norges Forskningsråd
Drammensveien 288 (5 min. gange fra Lysaker stasjon, gjesteparkering)
Oslo, 0283

PMI-medlemmer og sertifiserte prosjektledere har nesten glimret med sitt fravær i EU-prosjektene, men det er nettopp i disse FoU-prosjektene det er spennende internasjonale utfordringer, komplekse situasjoner med språk og kultur samt deltagelse i banebrytende forskningsaktiviteter. Bedrifter og institutter kan få finansiert sine utviklingsoppgaver over flere år og i samarbeid med internasjonale partnere. Søknadsprosessene for å delta i prosjekter og skaffe seg konsortie-partnere er ganske komplekse og krevende, og kun 18-20% av norske søknader vinner frem. Denne andelen er det en aktiv politisk strategi for å øke med hjelp fra Forskningsrådet. 

EUs rammeprogram Horizon 2020 er verdens største program for innovasjon og forskning. Programmet skal tildele 70 milliarder euro over sju år fra 2014. Inger Nordgard vil gi oss et interessant overblikk over programmet. Vi får innsikt i omfanget av Horizon 2020 og hvordan norske bedrifter og høyskoler kan delta og bli medlemmer av prosjekt-konsortia. De forskjellige programmene og hvordan de utlyses blir omtalt. Vi får vite hvordan Forskningsrådet kan hjelpe bedrifter i søkeprosessen, hvordan vi kan få midler til å utføre en søknad, og hvordan vi kan hente gratis bistand fra faglige rådgivere. Forskningsrådet har en omfattende kursaktivitet som sørger for opplæring av prosjektpersonell. Dette er vederlagsfrie tilbud til bedrifter og institutter og dekker flere kategorier i Horizon 2020 sine prosjektprosesser.

Inger Nordgard er spesialrådgiver i Internasjonal enhet i Forskningsrådet hvor hun blant annet har ansvaret for «Muligheter for små og mellomstore bedrifter i Horisont 2020". Nordgard er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har lang erfaring fra ulike roller i EU-prosjekter samt erfaring som evaluator av prosjektsøknader.

Vi ønsker også ikke-medlemmer velkommen til PMI PUB. Denne gangen er det ingen egenandel, men dere må likevel melde dere på slik at vi har oversikt over antall deltakere.

Det blir enkel servering fra kl. 16:30.

 

For PMI medlemmer: Fagområde(r) og fordeling av antall PDUer innen PMIs Talent Triangle:

  • Strategic & Business Management: 1,5 PDU
  • Technical: 1,5 PDU

PDUene registreres av den enkelte deltaker. Veiledning i hvordan dette gjøres, finner du under Tips & Info under Medlemsområde.