PMI Norway Chapter

Disciplined Agile (DA) fra PMI

Disciplined Agile (DA) fra PMI

Endringer skjer i stadig økende takt av ulike årsaker, som rask teknologiutvikling, økt fokus på miljø og omstilling for å håndtere disruptive teknologier og markeder.

Endringer skjer som oftest gjennom prosjekter. Dette stiller store og endrede krav dagens prosjektledere og til metodikken vi bruker. Organisasjonens ledere vil ha et enda større behov for gode prosjektledere for å lede innovasjon, resultater og endring.

Fokuset har gått fra å jobbe etter fastsatte rammeverk til å tilpasse seg prosjektets omgivelser med det som til enhver tid passer best.

 

DisciplinedAgile logo

 

Smidig er noe du er

Du har sikkert hørt det før: Smidig er ikke noe du gjør, men noe du er! Tilpasningsevnen blir viktigere og viktigere. 

PMI har laget en verktøykasse, Disciplined Agile, for å støtte bedrifters og prosjekteres smidighet. Her vil du finne hjelp til å velge rett tilnærming for DITT prosjekt fordi verktøyene gir deg mulighet til å velge mellom smidige og tradisjonelle metoder. Du kan kombinere og tilpasse for å planlegge og gjennomføre ditt prosjekt på en best mulig måte.

Verktøykassen vil hjelpe deg med samhandling og organisering av ditt prosjektteam. Blant annet vil du få veiledning for å øke effektiviteten for individer, team og organisasjoner.

Det er fire grunn-perspektiver i Disciplined Agile:

  • Tankesett: Bygger på smidig grunnlag for å adressere virksomhetens virkelighet i form av prinsipper, løfter og retningslinjer
  • Folk: Beskriver hvilke roller, ansvar og teamstrukturer du bør ha på plass.
  • Flyt: Beskriver de dynamiske aspektene ved prosesser ved hjelp av livssyklus- og arbeidsflyt-diagrammer.
  • Praksis: Skisserer teknikkene som gir fremdrift for teamet sitt. Du kan velge og kombinere praksiser ved å bruke enkle måldiagrammer

 

Påvirkning av Covid-19

De fleste bransjer og virksomheter i Norge og verden er påvirket av COVID-19. Noen selskaper har krympet, spesielt små bedrifter som er avhengige av fysiske kunder, for eksempel restauranter og butikker eller større flyselskaper. Noen selskaper har derimot hatt økt etterspørsel, som distribusjonsselskaper, legemidler, og toalettrullprodusenter.

I løpet av denne krisen er det tre ting prosjektledere kan være sikre på:

  • Det vil alltid være prosjekter. I dagens raskt skiftende verden øker behovet for ferdigheter i prosjektledelse.
  • Prosjektledelse er kjent for å være en av de mer overførbare ferdighetene.
  • Prosjektledere og prosjektledelse vil spille en uunnværlig rolle i utviklingen etter pandemien.

Disciplined Agile kan hjelpe oss å forstå HVA prosjektledere kan bidra med, og HVORDAN vi skal levere på våre fremtidige prosjekter, enten de relatert til pandemien eller ikke.

Følg med på det som skjer!

Ikke medlem? Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få med deg siste nytt om PMI og PMI Norway Chapter.
captcha