Kansellert - ny dato til høsten! Sommersamling Bergen Branch - Foredrag om utvikling av tidligfase innovasjonsprosjekter

June 06, 2018
5:45 PM - 10:00 PM

VilVite
Thormøhlensgate 51
Bergen, 5006

Oppdatering 5. juni: vi skylder på altfor fint vær og litt for kort varsel, men det er altså for få påmeldte. Vi setter opp en ny dato til høsten til dette spennende temaet!

Om foredraget: Utvikling av tidligfase innovasjonsprosjekter

I dette foredraget gir vi et innblikk i hvor nye teknologier med høyt innovasjonspotensiale kommer fra og hva som foregår bak kulissene før de introduseres til markedet. Her vil Bergen Teknologioverføring (BTO) dele sin erfaring og arbeidsmetodikk rundt tidligfase kommersialiseringsprosjekter; prosjekter hvor man statistisk sett er dømt til å feile før man har startet prosessen.

BTO er en av Norges ledende institusjonelle serieentreprenører som kommersialiserer forskningsbaserte oppfinnelser fra Bergen. BTO håndterer årlig over 150 nye forretningsideer og innovasjonsprosjekter på vegne av sine eiere og partnere, i tillegg til å drifte inkubator- og akseleratorprogram, kliniske studier og makerspace. Eksempler på selskaper som springer ut fra BTO er BerGenBio, Holberg EEG og One2Touch.

Etter foredraget og presentasjon av et forretningscase diskuterer vi hvordan kan man arbeide med prosjekt som innehar enorm usikkerhet og risiko, samtidig som man håndterer vanlige feilkilder til beslutningsprosessen.

Agenda

  • 17:45-18:15 Kaffe og tebrød og mingling
  • 18:15-19:00 Foredrag, del 1
  • 19:00-19:15 Pause
  • 19:15-20:00 Foredrag, del 2
  • 20:00-22:00 Sommeravslutning, uformelt og sosialt med litt mat og drikke

Om foredragsholderne

Steffen Boga har erfaring som leder for forretningsutviklerne som arbeider med teknologi- og marininnovasjoner i BTO. Som teamleder er han ansvarlig for ledelse og implementering av strategi i flere komplekse forretningscase i BTOs stadig voksende innovasjonsøkosystem. Steffen har en MBA fra NHH og jobber aktivt med flere kommersialiseringprosjekter.

Morten Ansteensen er forretningsutvikler i BTO og arbeider med nanoteknologi- og IKT-prosjekter. Han har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU og NTNUs Entreprenørskole i tillegg til en Executive Master ved Boston University. Morten har erfaring fra tidligfase forretningsutvikling  og foreleser ved NTNUs Entreprenørskole. Til daglig leder han kommersialisering av en ny anti-is coating som er oppfunnet ved Universitetet i Bergen.

PRAKTISK INFORMASJON

Møtet er gratis og åpen for alle interesserte. Foredraget holdes på norsk. Etter foredraget inviterer PMI til en uformell sosial sammenkomst med enkel servering og noe å drikke, i anledning at dette er siste PMI samling før sommeren.

Møtested: Bergen Teknologioverføring (BTO), VilVite, Thormøhlensgate 51, 5006 Bergen

For PMI medlemmer: Fagområde(r) og fordeling av antall PDUer innen PMIs Talent Triangle:

  • Strategic & Business Management: 1 PDU
  • Leadership: 1 PDU

 

PDUene registreres av den enkelte deltaker. Veiledning i hvordan dette gjøres, finner du under Tips & Info under Medlemsområde.